Radionica: Ocjenjivanje meda 22. veljače 2024.

Zašto se med ocjenjuje? Kako se med ocjenjuje?

Pozivamo sve članove društva da dođu i sudjeluju u vođenom ocjenjivanju senzorskih odlika meda koje će održat prof. dr. sc. Dragan Bubalo i doc. dr. sc. Saša Prđun s Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Profesor Bubalo je prije više godina održao sličnu radionicu u našoj Udruzi, pa je vrijeme da se ponovo okupimo i obnovimo znanje o karakteristikama različitih vrsta meda, a neke vrste će se moći i kušati. Pozivamo i članove da donesu neki od svojih medova koji bi bili zanimljivi za kušanje.  Radionica će se održati 22. veljače 2024. s početkom u 18:00 sati u prostorijama Udruge.

Predavanje “Kako do punih košnica (pčela i meda)?” održano 08. veljače 2024.

Naš uvaženi stručnjak u pčelarstvu, Igor Petrović mag. ing. agr. održao je nadahnuto predavanje na temu “Kako do punih košnica (pčela i meda)?” Gotovo dva puna sata su prisutni članovi Udruge Propolis s pažnjom slušali svaku izrečenu riječ. Bilo je tu i dosta pitanja i komentara. Zahvaljujemo se g. Petroviću i vjerujemo da će nam ponovo biti drag gost predavač.

Predavanje na temu „Virusi pčela“ održano je 11. siječnja 2024.

Predavanje na temu „Virusi pčela“ održano je 11. siječnja 2024.,  a predavač je bio naš član i jedan od osnivača PU Propolis, prof.dr.sc. Nikola Kezić. Pčelari imaju veliko znanje i puno različitih iskustava vezanih uz pčele, pa i uz pčelinje bolesti. Međutim, potrebno je neka znanja osvježiti i obnoviti, a i čuti novosti vezane uz bolesti pčela. Ovaj put u središtu interesa bili su virusi, a predavanje je potaknulo raspravu u kojoj su sudjelovali svi prisutni.

Share the Post:

Related Posts

Join Our Newsletter